Někteří lidé vstoupí do našeho života a zase odejdou.
Někteří zůstanou jen chvíli a navždy změní náš život.

Slunná Itálie


Již posedmé jsme se opět vrátili do našeho oblíbeného italského letoviska Bibione, které je ideální pro vozíčkáře. Chodníky i přístup k moři je bezbariérový. Budovy jsou vybaveny výtahy i veřejné WC mají pro vozíčkáře. Jsme zde velmi spokojeni. Je tu krásná, čistá, písčitá, 8 km dlouhá pláž. Večer se několik tisíc turistů přesune z pláže do centra města, kde se z cest stanou pěší zony plné obchůdků, pizzerií, restaurací. Pravý noční život. Což my milujeme.

Dovolenou jsme opět trávili ve společnosti našich přátel, letos nás bylo skoro 20 osob z pěti rodin. Takže o zábavu je postaráno. Ubytování v apartmánech i přes několik menších nedostatků bylo hezké. Ráno jsme vyráželi k moři, kde jsme se po celé dopoledne slunili, koupali, houpali na vlnách a hlavně kopali v písku. Anežka měla 4 vrstevníky, takže jsme o ni na pláži ani nevěděli. Za to Emičku jsme museli hlídat. První dva dny klidně seděla v písku a hrála si. Od třetího dne se osmělila a začalo to. Běhala do moře s kyblíky pro vodu, houpala se ve vlnách a kamarádila se s malými cizinci na písku. Dospělé osazenstvo naší početné skupiny nepřetržitě postávalo okolo dětí, takže očí k hlídání naštěstí bylo dost.
V poledne jsme odcházeli na apartmán obědvat a odpočinout si od sluníčka. Všechny děti včetně puberťáků usnuli. Jen ty naše holčičky ne. Anežka shlédla v posteli nějaké DVD a Emička rozebírala zapůjčenou postýlku. My dospělí jsme se sešli na balkoně a dali si pár skleniček italského spumante. Kolem třetí jsme v plné polní mířili na pláž, kde jsem si užívali moře až do šesté večerní. Pláž je vybavena moderními záchody a sprchami. Takže jsme se na apartmán vraceli již od pískovaní. Následovala rychlá hygiena, večeře a odění se do lehkých letních šatů. Počasí nám po celý týden přálo. Bylo slunečno a teploty kolem 28 - 30st. Večer jsme vyráželi do města. Naše děti nás téměř každý večer směrovali do Lunaparku. Po cestě jsme si dali italskou zmrzlinu a pizzu. Kolotoče byli krásně nasvícené, hrála ta pravá divoká hudba a točili jsme se a točili. Děti i dospělí. Byla to legrace, protože jsme byli velká parta a všude nás bylo plno.
Cestou z lunaparku jsme nakoupili nějaké suvenýry a kolem půlnoci dorazili na apartmán. Děti jsme postupně uložili ke spánku a my dospělí jsme vždy společně ještě poseděli na balkoně s nějakou tou českou slivovicí, italským nedobrým pivem a výborným italským šampáněm. Končili jsme kolem třetí. Ráno se vstávat samozřejmě nechtělo, ale Emička již kolem sedmé měla budíček. Tak jsem si s ní často užívala ranní procházky po "prázdné" pláži. Běžců tam bylo dost. Ale já se nepřidala. :-)

Letošní dovolená se vydařila - supr parta lidí, krásné počasí, všichni zdraví a spousta legrace. Dovolená sice byla fyzicky velmi náročná. Anežku jsme zvedali snad tisíckrát za den. A ve vlnách jsme posílili celé tělo, udržet sebe a Anežku nad vodou byl téměř nadlidský výkon. Cestování na delší tratě nás taky zmáhá. Anežka potřebuje polohovat, což v autosedačce jednoduše nejde, tak je obložená mnoha polštáři a různě ji podkládáme. A malá Emička nám taky dala zabrat. Polovinu cesty se vztekala, nechtěla sedět v sedačce a otravovala. Takže začátek i konec dovolené nás trochu zmohl. Ale stálo to za to a velmi se těšíme na příští rok! :-)






Půlnoční koupání v moři - největší zážitek dětí z dovolené



Emička na ranní procházce po pláži


Dvouletý asistent v akci




Ája pózuje v čele housenkové dráhy



Aquaerobic v Bibione :-))



Stavím, stavíš, stavíme



Účastníci zájezdu :-))


-----------------------------------------------------------------------------------
Sebastian Roch Chamfort: "Je ztracený každý den našeho života, kdy jsme se nezasmáli."

10 komentářů:

  1. Supéééér dovolená, jenom ten návrat do té zimy musel být hooodně nepříjemný, co ?

    OdpovědětVymazat
  2. :-) super, docela jsme se bavila- některé scény jak vystřižené od nás :-))

    To cestování s vozíčkářem je hrůza- sbírka polštářků a polohování v bojových podmínkách... večer usínáme dřív než děti ;-) A koupáná handicapa... nemluvím... mokré a bezvládné tělo pěkně klouže, takže posilování a zároveň adrenalin- kde to ve fitku seženeš?? No, na to musíš prostě s rodinou k moři :-))

    Tak prima, že vám to vyšlo a máte nač vzpomínat!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Dovolená byla opravdu moc, moc parádní.....teploučké moře, výborná italská zmrzlinka a pizza ještě lepší.....no prostě jeden hřích za druhým......fakt super jsme si jí všichni užili....Míša

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezké fotky. Úplně to moře a teplo cítím:-). Holkám to moc sluší. D.

    OdpovědětVymazat
  5. to vám moc přeju, krásná dovolená, to se vždycky nepodaří..u moře jsem nebyla tak dlouho :O

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné fotky, sálá z nich sluníčko a pohoda. Bezva, že jste si dovolenou pěkně užili!

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné fotky a spousta zážitků.
    Holčičky vypadají moc spokojeně.

    OdpovědětVymazat
  8. Letos máme za sebou také dovolenou v Itálii, načerpali jsme hodně sil, ale to vláčení vozíku k vodě v písku byla fakt makačka. Kdybych přemýšlela mohla jsem si prý říct a dali by mi desky pro usnadnění. Snad příští rok. Tak ať vám ta síla a energie dlouho vydrží. Jana

    OdpovědětVymazat
  9. so much youngpussy, love to watch dad lick the babypussy and cumon her

    OdpovědětVymazat