Někteří lidé vstoupí do našeho života a zase odejdou.
Někteří zůstanou jen chvíli a navždy změní náš život.

Podkrkonošský výlet




Po dvou týdnech školní docházky jsme se rozhodli udělat si menší dovolenou a vyrazili na čtyřdenní výlet do Podkrkonoší ke strejdovi a tetě. Strejda s tetou mají tříměsíční kousající štěně. To byl zážitek pro Axu, Anežku i Emičku. Nejdříve se radovali, později i schovávali. Bylo velmi veselo a milo. "Teto a strejdo, moc děkujeme, bylo u vás fajn. :-)



První den jsme se vzhledem k dobrému počasí vydali do ZOO Dvůr Králové. V areálu bylo snad jen 10 návštěvníků - ve čtvrtek dopoledne jich asi víc nebývá. Holky si prohlídku hezky užily. Vše viděly i z vozíku a kočárku, nebylo je třeba zvedat do výše. Anežka si zajezdila na električáku, vše plně bez bariér. Dokonce i do jednoho Safari busu je plošina. My jsme Anežku vynesli na sedačku a vozík nám hlídal hodný druhý řidič. Dokonce i Axinka viděla na vlastní oči safari. Emička si užívala jízdu busem. Zjistili jsme, že autobusem ještě v životě nejela. To jsme ale rodiče. :-)








Odpoledne jsme měli domluveno jedno velmi milé setkání. Byli jsme navštívit Lenku s Bárou. Kdybych měla popsat naše setkání, tak napíši sto řádků. Tak stručně. Známe se velmi málo, a přesto jsme si měli co povykládat. Bára se svou rodinou bojuje se zrádnou SMA již dvě desetiletí. A podle mne úspěšně, což nám udělalo velkou radost. Na první pohled jsou velmi sympatičtí, otevření, veselí a života užívající lidé. S otevřenou pusou jsem poslouchala, jak dobrodružně procestovali téměř celou republiku a co je potkalo na dovolených u moře. Probrali jsme samozřejmě i životní trable, ale v Lenčiném podání jsme se i u toho zasmáli. Zkrátka hodiny uběhly a my se museli rozloučit. Bylo nám to líto, ale Emička by jim z krásného bytu za malou chvilku udělala kůlničku na dříví a Axinka by nejraději pořád ležela na koberci v obýváku a nechala se drbat a hladit. Myslím, že po nás byl nutný generální úklid.
Báro, tak kdy přesvědčíš rodiče, že nám to musíte oplatit? Těšíme se, bylo s vámi moc prima!


V pátek si strejda nechal na hlídání Axinku a my mohli vyrazit do Babylonu v Liberci. Tam by nás ani s asistenčním psem nepustili. Dopoledne jsme se šli koupat do Aquaparku. To byl suprnápad, protože dopoledne pracovního dne je tam úplně prázdno. Zase jsme si vše užili - vířivku, plavání, bublinkové sedačky, klouzačky, divokou řeku, páru a Ivo i tobogány. Tento aquapark se nám velmi líbí. Průplavy jeskyněmi, vodopády, antické lázně nikde jinde v ČR nenajdete. Bylo to perfektní, ale fyzicky náročné udržet obě děti nad vodou. Hlavně že se holky neutopily. :-)




Odpoledne jsme ještě navštívili IQ-park. Opět jsme byli jedinými návštěvníky parku. Anežka byla nadšená. Emička méně - byla přetažená, unavená, nemohla usnout - protivka malá. IQ park je zábavný, ale hlavně poučný. Je v něm asi 200 interaktivních exponátů. Děti si mohou vyzkoušet řadu fyzikálních zákonů. Takže jsem s Ivošem jezdila na kole, abych vyrobila elektřinu, točila vrtulí, abych pumpovala vodu do vodovodu a jiné fyzické výkony - to vše pro Anežčinu zábavu. Anežku nejvíce zaujalo zrcadlové bludiště a černouhelná šachta. Emička byla nadšená z našich povedených obrbublin. V parku by se dal strávit celý den. Příště ho zase rádi navštívíme. Byl to krásný, ale velmi únavný den.



Poslední den se vyjasnilo i na horách, tak jsme vyrazili na slibovanou Sněžku. Byla sobota a to byla zásadní chyba. V Peci nešlo ani zaparkovat. Davy lidí se šinuly na lanovku. Následovali jsme je, do kopce to šlo ztěžka. U lanovky jsme se jen vyfotili a šli zpět k autu. Fronta na lanovku byla nekonečná. Rozhodli jsme se jet na Černou horu. Je tam taky lanovka - kabinkový Černohorský expres. Všem vřele doporučuji - velmi málo lidí a výhled nádherný. Anežka se svezla na Černou horu hned dvakrát. Dopoledne sama s Ivošem a po obědě jsme jeli celá rodina. Bylo to úžasné. Před námi jeli v lanovce dva lidé na elektrických vozících. Do kabinky bez problémů vjeli po dřevěném nájezdu.



Doufám, že se do takových výšin ještě někdy podíváme. :-)

------------------------------------------------------------------------------------
Sokratés: "Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít."

7 komentářů:

  1. Dovolené jsou třeba.
    Stihli jste toho strašně moc.Až mě to navnadilo, abychom taky někam vyrazili :))

    OdpovědětVymazat
  2. Na návštěvu rádi vzpomínáme. Nám s vámi bylo také dobře. Emička je bezkonkurenční. Těšíme se až se zase uvidíme. Bára

    OdpovědětVymazat
  3. Zvládli jste toho hodně za těch pár dní! Moc pěkné fotky:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tedy rodinko,já před vámi smekám.Tolik toho stihnout jen "za pár dní".Fotky jsou krásný.Moc moc se mi líbí Emička a přes ní výhled ven s kabinky:-).

    OdpovědětVymazat
  5. Vy jste akční...Báru s Lenkou taky milujeme,teda hlavně náš nejmladší Kryštůfek.IQ park mě moc zaujal,určitě si tam zajedeme...

    OdpovědětVymazat
  6. Krása..jsem ráda, že jste si to užili aže s vám kraj mého srdce líbí..kousek od dvora mámechalupu av krkonoších, poměrně dost vysoko jsem vyrostla...

    OdpovědětVymazat
  7. Teda já jen koukám, co vše jste stihli a v jaké pohodě, fotky jsou parádní :)

    OdpovědětVymazat