Někteří lidé vstoupí do našeho života a zase odejdou.
Někteří zůstanou jen chvíli a navždy změní náš život.

Podzimní splín



Nějak se mi nechce psát. Nic výrazně pozitivního nás poslední dny nepotkává. A na věčné stěžování a sebelítost jsem tento blog nezakládala. Tak jen stručně, aby tyto dny nezapadly v zapomnění.
Minulý týden jsme byli na kontrole u ortopeda. Konal se roční RTG, výsledek hrůza. Anežčina skolióza se zhoršila ze 30 stupňů na 51 stupňů. Růstem to nebude, protože moc nevyrostla, takže to je ochabnutí svalstva. Resumé lékaře: cvičit, cvičit a cvičit, zatím operaci nedoporučuje. Bohudík, asi bychom do ní ani nešli. Nevím.

V září jsme se rozhodli vyměnit plynový kotel. Zima se blíží, tak byl nejvyšší čas. Náš starý kotel v těch největších mrazech byl věčně v poruše. Tak se nedalo nic jiného dělat, něž investovat nějakých 50 000 Kč za nový kondenzační kotel a hlavně pěkně drahou práci pana plynaře. Tak snad kotel pojede v pohodě a ještě ušetříme.

Při bourání komínu si Ivo namohl záda a opět se ozvala jeho ploténka. Od středy měl bolesti a o víkendu už nevylezl z postele. Tak jsme v pondělí jeli se sbalenou taškou do nemocnice. Ivo o francouzských berlích na neurologii zahrál hrdinu, odmítl hospitalizaci, a že bude na infuze dojíždět. Tak teď každý den budeme trávit dvě hodiny v nemocnici na kapačkách. A v bolestech zas pojedem domů. Doma se nehne z postele a skučí ve dne v noci. Už se těším, až léčba zabere.



V pondělí jsme byli v kostele na posledním rozloučení s naší milou tetou Věrkou. Dlouho bojovala s nemocí. Bohužel tentokrát už to nezvládla. Je nám to moc moc líto. Byla to bojovnice a velmi empatický člověk. Bude nám všem scházet...  Je té bolesti a smutku kolem nás nějak moc.



Dnes měla Anežka roční Echo srdce a kontrolu na kardiologii. Tady jsme byli naštěstí úspěšní, nález je v pořádku, kontrola za rok. Taky jsme zvládli neurologii, když už Anežka nebyla k její nelibosti ve škole. Tady taky nález z EEG jakžtakž v pořádku. Nějaké ostré vlny tam jsou, ale na léky to není. Jsme moc rádi, že se Anežka drží. Kontrola EEG zase za rok. Za to Emička má teploty a trochu pokašlává. Tak nevím, jak zítra zvládneme ten náš rozvoz - Anežku do školy a tatínka do nemocnice.
A taky jsme byli minulý týden s holkama poprvé na očkování proti chřipce, tak jsem zvědavá, jestli to pomůže.

Tak teď si přeji, aby byl Ivo co nejdříve zdráv. Nějaký ten týden, či měsíc Anežku jistě nezvedne, to je mi jasné. Ale je hned poznat, když je na všechny ty běžné denní starosti člověk sám. Cítím se samoživitelkami. A jsem ráda, že svého milovaného muže mám. A teď si jdu dát na posilněnou panáka domácí meruňkovice, snad ten splín vyženu. :-)


----------------------------------------------------------------------------------------------------
Arthur C. Clarke: "Jestli najdeš v životě cestu bez překážek, určitě nikam nevede."

11 komentářů:

  1. Nojo, někdy se to prostě sype na všech frontách. Já vám přeju, ať se pacienti brzy uzdraví a Anežka, ať je jakžtakž. Majda jde na očk. zítra- dávám ji už asi 4roky každoročně. Aby to alespoŇ mělo slabší průběh. Drž se, Leni. Dej si něco na zub ina posilněnou, dělám to taky tak- na nic lepšího jsem zatím nepřišla :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Leni,rodinko je mi líto,že máte marody a ještě smutek.Budu na vás myslet.Přeju ať je brzy líp.

    OdpovědětVymazat
  3. Ale jsou tam i pozitivní zprávy - EEG je v pořádku a pokašlávání Emičky je naprosto v tomto ročním období normální. Já taky ležím už druhý den doma, nemůžu skoro vůbec mluvit, jen pořád kašlu. Leni, přeji brzké uzdravení oběma, hlavně se drž ty - vitamín M je super - smíchej si meruňu, med a citrónovou šťávu - je to moc dobré a nemáš pocit, že chlastáš, ale piješ vitamíny :-) Viola

    OdpovědětVymazat
  4. taky to máme takové pochmurné,tak držím palce at chmury zaženete a já se budu u Vás nabíjet pozitivní energií..

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to se těch patálií u vás sešlo na jednoho až moc... Přeju všem hlavně to zdravíčko a držím palce, ať je brzy líp! Máš pravdu, samoživitelky by zasloužily metál!

    OdpovědětVymazat
  6. Lenko, to se to tedy sešlo, no snad se mi podaří vás trochu rozptýlit..máte u mě na blogu malou pozornost :)

    OdpovědětVymazat
  7. Aspoň, že ty blbé zprávy máš vyvážené těmi lepšími :-)
    Každopádně, když my jdeme k nějakému specialistovi, tak taky nikdy neslyšíme, že by bylo něco lepší nebo aspoň stejné :-((

    OdpovědětVymazat
  8. Holky, moc díky za povzbuzení! Už jsme v "poho".
    Markét, já vím.. Moc mne to mrzí.:-(

    OdpovědětVymazat
  9. Koukám, že je u vás veselo :-(. To mě mrzí... Ale jen co jsi dopsala svůj příspěvek do mého blogu, doplnila jsem i já, že se u nás horečkuje :-(. Já se bála, abych nelehla a místo toho Kikča. Ale ono bude zase líp! Nachlazení odejde, plotýnky se zahojí a dobrá nálada se vrátí... A u Anežky je více těch pozitivních zpráv, tak je to také fajn! :-) A cvičit, cvičit, cvičit! :-) To říkám každou chvíli i svému muži a on necvičí a necvičí :-(((. Ach jooo...

    OdpovědětVymazat
  10. tak já taky držím palce, lenko, a´t jste v pohodě...letos je vůbec nějaký blbý rok...každou chvíli něco. hlavně a´t je muž co nejdřív v pořádku!

    OdpovědětVymazat
  11. Máte to náročné na všech frontách. Moc na vás myslím, aby bylo lépe.

    O ceně práce řemeslníků teď také víme svoje. Ať kotel slouží a hřeje!!

    OdpovědětVymazat