Někteří lidé vstoupí do našeho života a zase odejdou.
Někteří zůstanou jen chvíli a navždy změní náš život.

Kde domov náš??



Ivo je na noční v práci, tak mám chvilinku na blog. Jinak makáme ve dne, v noci. Končíme téměř za úsvitu. Máme, co jsme chtěli a hlavně vymysleli. :-)

Fotka je z mobilu, protože foťák by tu prašnost nepřežil. Je to momentka pořízená ve tři ráno. Bourali jsme zeď v obýváku a vyváželi suť. Po zahradě jsme si vyrobili veřejné osvětlení ze žárovek. Holčičky spali, tak jsme měli klid na práci. Nejsem na noční zvyklá, tak toho mám vždy kolem třetí v noci už opravdu dost. No na dvacetihodinovou šichta si asi nezvyknu. :-)

Dva dny nám pomáhal náš děda. Je zedník, proto i větší odborník než my. On radí a my makáme. Včera na noční přišel pomoci švagr. Moc mu děkuji, protože jsem si mohla díky němu jít poprvé po několika dnech lehnout již kolem půlnoci. V pět ráno měli chlapi zateplený strop a já švagra odvážela vyspaná domů.

Zbytek domu raději fotodokumentovat nebudu. Binec, kam se podíváš. Sestěhování do dvou obyvatelných pokojů je zajímavé. Holčičky z nudy pořád kramaří, tak tu vše jen překračujeme a Anežku opatrně přenášíme. Doufám, že zrovna teď nás nenavštíví paní ze sociálky ohledně příspěvku na péči. :-)

Ale já pořád věřím, že ta rekonstrukce stojí za to. Anežka bude mobilnější na električáku, Emička bude mít svůj pokoj a my s Ivošem (možná za pár let) konečně sami v ložnici. Naše současná ložnice je nyní opravdu přeplněná: Emička, Anežka, Axinka, želvička Jůlinka, tatínek a maminka.


--------------------------------------------------------------------
Erich Fromm: Láska je aktivní péče o život a růst toho, co milujeme. Kde tato aktivní práce chybí, tam není láska.

9 komentářů:

  1. Leni,já nemám slov.Už aby to bylo,viď? Tak ať vám to jde dál pěkně od ruky .Jsem zvědavá na výsledné foto :-) a sámoška i vyprávění.

    OdpovědětVymazat
  2. No, vy jste vzali tu rekonstrukci opravdu od podlahy! Obdivuji váš zápal, musíte už být unavení. Určitě to stojí za to, budete to pak mít nové, krásné a hlavně přizpůsobené rodinným potřebám. Jen abyste se pak sami v ložnici nebáli:-)Přeji, ať vám jde práce od ruky a nezapomeňte taky odpočívat:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Vy jste to vzali "z gruntu" :-) Ale počkej ten výsledek! Já si po přestavbě koupelny chodila ve volných chvílích sedat na vanu a nemohla jsem se nabažit toho, že už nejsou vidět cihly, prach a vůbec... :-)
    Pro električák je to třeba upravit - jen byste to odkládali, takhle to máte ráznaráz, ale bude hotovo "nafurt" :-)

    tak hodně sil, ať je výsledek prole vašich představ! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Teda, klobouk dolů, pustit se do toho všeho s takovou vervou :-) Doufám, že na srazu v tom květnu nebudeš dohánět spánek :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc se do Kunštátu těšíme, protože se poznáme konečně osobně.
    My jsme s Ivošem docela pařmeni, tak si myslím, že se o náš spánek bát nemusíte. Ale vy si raději předespěte! :-)
    Emičku s sebou nebereme, tak si to v klidu užijeme.

    OdpovědětVymazat
  6. Lenko, až budeš mít chvilku, podívej se k nám na blog, něco tam pro tebe je:-)

    OdpovědětVymazat
  7. to je náramná akce...
    soucítím, rekonstrukce již u nás také probíhá, naštěstí v tom ještě nebydlíme, to až od září..

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý den Lenko, dovolila jsem si nahlédnout a bylo tady u vás moc mile.Pokud dovolíte budu se vracet a hodně sil s rekonstrukcí!:o)

    OdpovědětVymazat