Někteří lidé vstoupí do našeho života a zase odejdou.
Někteří zůstanou jen chvíli a navždy změní náš život.

Drama ve škole - 9.2.



Byl by to běžný pracovní den, kdyby ...
Řešili jsme s naší paní asistentkou podle nás zcela malicherný problém. Prostě jsme odmítli tu její skluzavku z vozíku, kterou si vymyslela pro ulehčení přenášení Anežky. Bohužel ona to pojala po svém, cítila se nepochopená a s námi všemi přestala komunikovat. S velkým vnitřním nasazením jsem šla do řešení situace. Podařilo se mi bez dalších konfliktů komunikaci obnovit a snad dostatečně objasnit i náš pohled na věc. Anežka má teprve 9 let a my rodiče i babičky ji bez problémů uneseme. Tak proč ten problém??
Slíbila jsem, že se pokusíme o zvedák na toaletu. Takže projekt, vyčíslit finance (cca 150 000 Kč), sponzoři...
A jestli se nám to podaří, tak se zase najde něco jiného k řešení. Ta integrace dá zabrat i zdravému.

Odpoledne jsme s Anežkou cvičily na flétnu (viz foto). A Emička u toho nesměla samozřejmě chybět :-).

6 komentářů:

  1. :-) Dneska byla u Majdy ve škole nová uchazečka o pozici asist.- a prý ji zajímalo, jestli by se dala Majda přenášet na WC pomocí takového prkna- jakože by na WC překlouzla :-)
    tak se mi zdá, že někdo na přednáškách poslouchá kolenem- jsou to patrně spolužačky ;-). To prkno-skluzavka opravdu existuje, ale pro lidi, kteří mají v pořádku ruce a sílu v nich-náš soused po amputaci nohou ho třeba má na přesun do auta- ale rozodně ho nemohou používat lidé, kteří nejsou schopni se vzepřít a pomoci si rukama... jednou mě fakt klepne z těchto osvícených dam. Možná by je měli ve škole hlavně učit, že každá DG chce něco jiného a pokud asistent klienta nezvládá, pak to není vina klientova!!! Asistent by neměl klienta obtěžovat svými nářky a jít dělat to, co zvládne.
    Měli jsme už za ty roky asistenty různé a tak víme, jak funguje opravdu dobrý asistent- ten funguje tak, že o něm nevíte.

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Tedy nezávidím.Uff.Džte se a nedejte se!A to Vy ne,že!!!

    OdpovědětVymazat
  4. pokud tě to uklidní,tak je to stále stejný boj...

    OdpovědětVymazat
  5. Holky, vy mě strašíte, to se máme na co těšit :-( . D.

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat