Někteří lidé vstoupí do našeho života a zase odejdou.
Někteří zůstanou jen chvíli a navždy změní náš život.

Pedagogické vyšetření



V pátek jsme byli pozváni na kontrolní pedagogické vyšetření do SPC Nový Jičín. Každoročně se rozhoduje o Anežčiném asistentovi pedagoga. Stručně řečeno doporučují, kolikahodinový úvazek bude příští rok asistent mít. Od toho se odvíjí samozřejmě i mzda. Vždy se bojíme,že úvazek sníží a my budeme zbytek doplácet. Nebo že asistenta nedoporučí. Jedná se o několik tisíc korun měsíčně, takže je to pro nás životně důležité.
Anežka podstoupila hodinové vyšetření, na kterém testovali její školní znalosti a hlavně samostatnost. Vzhledem k tomu, že ve škole už píše rukou velmi málo, tak již po pár řádcích byla unavená. Práci na PC pro ni asi neměli připravenou, tak ji testovali ústně. Znalosti má Anežka výborné, proto má ve škole samé 1. :-)
Nebudu to natahovat. Výsledek je pro nás pozitivní. Anežka bude mít doporučeno asistenta na všechny vyučovací hodiny. Jsme moc rádi. Emička je ještě malá, tak si nedovedu představit, jak bych mohla být s Anežkou ve škole já.
Cestou z Jičína jsme navštívili ve Fakultní nemocnici v Ostravě moji sestřenici, která již za pár týdnů či dní porodí chlapečka. Moc na ni myslíme a držíme palce, ať vše dopadne výborně. A vše se v dobré obrátí.
Pak byl čas oběda, tak jsme navštívili oblíbenou IKEU. Zrovna byla akce 1+1 zdarma. Tak jsme si za 170 Kč dali 4 velké porce oběda a kafíčko. Obhlédli jsme obrskříně. Chystáme se po Velikonocích do rozsáhlé rekonstrukce jednotlivých pokojů. Budeme spojovat místnosti, bourat zdi, zateplovat stropy. A hlavně pokládat na podlahu slinutou dlažbu, po které se bude Anežce dobře jezdit na električáku. IKEOU jsme proběhli a dokonce i Emička vše zvládla bez obvykého křiku! Výlet jsme završili zmrzlinou u McDonald. :-)
Večer jsme oslavili úspěch, Anežka colou a my oblíbenými bublinkami.

Ještě jedna poznámka. Manžel mi ode dneška bude říkat Zámecká paní. Zrekonstruoval pro mne a hlavně kvůli Emiččiné bezpečnosti naší stoletou studnu. Vybrala jsem si kovanou mříž, prý jak na zámku. Až bude dokončeno dodám konečné foto. :-)

3 komentáře:

  1. My jezdíme na SPC do Frýdku Místku, jsou tam skvělí, větší hrůzu mám vždy z kraje, jestli to uzná nebo ne. Taky nás to v dubnu čeká.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj teto strašně rádi si čteme s mamkou a taťkou váš blog,moc se nám všem líbí Janička Lédrová

    OdpovědětVymazat
  3. Janičko, to jste nás potěšili!! Moc vás zdravíme :-))

    OdpovědětVymazat