Někteří lidé vstoupí do našeho života a zase odejdou.
Někteří zůstanou jen chvíli a navždy změní náš život.

První jarní den


Tak jsme po Josefovské zábavě se živou hudbou. Bylo moc fajn, nepřetržitě jsme tančili, pokoušeli se o zpěv, připíjeli nekonečným množstvím alko i nealko drinků. Naše třicetičlenná společnost byla nepřehlédnutelná. Skončili jsme ve tři ráno. Babička se starala o holčičky celé dopoledne, takže jsme se i vyspali. Po obědě jsem ještě jela uklízet Sokolovnu po vydařené zábavě.

Odpoledne jsme vzali chvilku děvčátka provětrat na zahradu. Anežka je zdravá, tak se těší zítra do školy. Když jsme odváželi babičku domů, tak jsme se ještě stavili do CCC koupit Emičce jarní botičky. Po vyzkoušení dvou tuctů párů bot jsme konečně vybrali. Emička má vysoký nárt, tak se nám do těch moderních střevíčků pro Popelku nemohla narvat. Chceme udržet zdravý vývoj její nožičky, tak je hlavním kritériem zdravotní hledisko - pevná obuv, dobrá vložka. Taky nemůžeme s tkaničkama, které Emička v autosedačce vždy žvýká. Suchý zip rozepíná, ale zatím nejí. Taky ráda okusuje podrážku. Nevím, jak ji to odnaučit, čím víc na ni tlačíme, tím víc se rozhodne nás zlobit. Z předního sedadla na ni do autosedačky nedosáhnu. A ona to mrška ví :-) Zakoupené botičky vel.24 jsou dokonce i moderní - červené lakovky na suchý zip.
Emička nás zlobí i jinak. Již tři dny nespí přes den, z čehož plyne že je pak značně protivná. V poledne ji dáme do postýlky v ložnici a Emička tam křičí, volá, svléká se do naha a likviduje postýlku. Svlékne povlečení, vyhodí matraci a okousává dřevo. Zakoupené kryty proti okousávání lehce sundá. Dnes se i počůrala. Co s ní budeme dělat? Ani v to poledne si od ní neodpočineme. :-)
Dokonce se nám zakousla i do Anynky!


Majda-wlče dala dnes na svůj blog nový příspěvek s fotkami z výstavy orchidejí. Úplně stejné orchideje nám celoročně kvetou na okně v kuchyni. Nejvíce se mi líbí ta flekatá. :-)




5 komentářů:

  1. Tak to je bezva,že jste si zábavu užili a že je A. zdravá!
    Naše babička nám teď také umožnila hlídáním Majdy relax-jsem jí za to vděčná. Je to potřeba.
    Kupování bot je za trest. Martina má zas nohu dlouhou a hubenou.
    Emička je pěkné zvíře :-)) Některé děti prostě potřebu spánku nemají..vy se s tím musíte smířit ;-)
    A orchideje jsou krásné! ta flekatá je přesná :-)

    OdpovědětVymazat
  2. To je fajn, že jste si ples užili a to hlídání druhý den, to je špička!:-)
    Když byly děti malé,to bylo ještě za komunismu, dostala jsem bezvadný nápad. A to, že koupím boty všem najednou, že ušetřím čas. No, byl to horor, boty létaly ze všech stran a já čekala, že nás z obchodu vyrazí. Polovička dětí byla totiž romského původu a tak jsme byli díky nim a tomu chování nepřehlédnutelní a taky nepřeslechnutelní. No, přijeli jsme z vesnice:-)Od té doby chodím s každým zvlášť. S Járou k Deichmanovi, protože tam mají video a on se dívá a nelítá po obchodě. I tak občas drapne boty 10 nebo kufr a odmítá ho pustit:-)
    Emičce dejte najíst:-)))

    OdpovědětVymazat
  3. Josefovská zábava byla moc moc povedená. Myslím si, že jsme se všichni náramně pobavili a potancovali. Babička všechny čtyři naše holčičky super zvládla a pohlídala. Kačka s Marki byly unešené z Anežčiného nového foťáku, společně holky nafotily plno pěkných foteček. Míša

    OdpovědětVymazat
  4. Zábavu i s hlídáním závidím :)
    orchideje jsou krásné, neumím o ně pečovat, u nás se jim nedaří...

    OdpovědětVymazat
  5. Emi to přejde...naše vnoučártko mělo takové období.a to tu postýlku fakt zlikvidovalo:-)

    OdpovědětVymazat